ارز دیجیتال

باورهای اشتباه در مورد بیت کوین

1402/01/17 0

حدود ۱۰ سال از ابداع بیت کوین می‌گذارد و در نگاه جامعه جهانی و مخصوصاً در بین افراد ایرانی آنقدر مرموز و ناشناخته است که با وجود قانونی شدن استخراج بیت کوین در ایران همچنان مورد انتقاد و شک و تردید افراد گوناگون قرار میگیرد. شناخته نشدن رمز ارزها موجب شکل گرفتن باورهای اشتباه زیادی درباره بیت کوین و دیگر ارزهای مجازی شده است. افزایش سطح آگاهی مردم در مورد رمز ارزها و مخصوصاً در مورد بیت کوین از جمله رسالت‌ های رمز ارز نیوز است. در این مقاله قصد داریم مطالبی را در مورد ارزهای دیجیتال خدمت شما ارائه دهیم. شاید برای افراد تازه وارد سوال باشد که بیت کوین چیست؟ در جواب این سوال می توان گفت بیت کوین بزرگترین بانک بی دفتر و غیر متمرکز جهان است؛ یعنی این بانک می‌تواند تراکنش های مالی را بین دو طرف و در هر جایی از دنیا انجام دهد. نیازی نیست که دو طرف به هم اعتماد داشته باشند و علاوه بر آن به واسطه هم نیاز نیست. در حوزه رمز ارزها مخصوصاً بیت کوین، باورهای غلط زیادی وجود داشته است و به دلیل تازه بودن این راه درآمد شایعات جدیدی هر روز در مورد آن بیان می شود. باور های اشتباه زیادی در مورد بیت‌کوین وجود دارد که ما در ادامه به این موضوعات می پردازیم.

بیت کوین چیست؟

بیت کوین که تنها 10 سال از پیدایش آن می‌گذرد، آن‌قدر در نگاه جامعه جهانی و خصوصاً در میان ایرانی‌ها مرموز و ناشناخته است که با وجود قانونی شدن استخراج بیت کوین در ایران همچنان مورد انتقاد و شک و تردید افراد مختلف قرار می‌گیرد. این ناشناخته بودن دنیای رمزارز‌ها سبب شکل‌گیری ده‌ها باور اشتباه درباره بیت کوین و دیگر ارز‌های مجازی شده است. افزایش سطح آگاهی مردم در مورد رمزارز‌ها و خصوصاً بیت کوین یکی از رسالت‌های رمزارزنیوز است. بنابراین تصمیم گرفتیم این مطلب را تهیه کنیم و گامی در روشن کردن نقاط تاریک در موضوع بیت کوین برداریم.

باورهای اشتباه در مورد بیت کوین :

هک کردن بیت کوین :
 می‌توان گفت احتمال هک کردن بیت کوین چیزی مساوی با صفر است. برای هک کردن بیت کوین نیاز به حمله ۵۱ درصدی است که احتمال رخ دادن آن سه می باشد. عملی کردن این حمله علاوه بر تجهیزات رایانه‌ای پیشرفته و عظیم، هزینه بسیار زیادی را در بر دارد و همین عامل سبب می‌شود که هیچ کس دنبال هک کردن بیت کوین ونباشد. البته لازم به ذکر است که امنیت شبکه بیت کوین ارتباطی به امنیت صرافی های مثل فاینانس و همچنین کیف پول های رمز ارزی ندارد. در زبان ساده می توان گفت هر موقع هک بیت کوین شنیدید مطمئن باشید که این خبر مربوط به یک صرافی آنلاین و یا به یک کیف پول بیت کوین است که فرد نگهدارنده کلید خصوصی والت، در نگهداری کلید خصوصی کوتاهی کرده و هکرها به سرمایه وی دسترسی پیدا کرده اند. بیش از ۱۰ سال از به وجود آمدن بیت کوین گذشته است ولی تا به حال هیچ کس موفق به کسب آن نشده است فقط صرافی های بیت کوین هک شدند. از جمله معروف ترین حکایت می توان به هک صرافی ام تی گاکس اشاره کرد که این صرافی در سال ۲۰۱۴ ورشکست شد. شبکه بیت کوین بسیار مقاوم در برابر هک می باشد و برای هک کردن آن به منابع محاسباتی بسیار بزرگی نیاز است. هر چقدر هش ریت شبکه بیشتر رشد کند و در سطح جامعه زیاد توزیع شود احتمال به وقوع پیوستن یک حمله ۵۱ درصدی، بیشتر نزدیک به صفر می شود.

بیت کوین یک ترفند هرمی است :
به دلیل افزایش چند هزار برابری قیمت رمزارز بیت کوین تنها در عرض چند سال، بسیاری بر این عقیده هستند که ممکن نیست یک دارایی دیجیتال، بدون پشتوانه و حمایت از طرف هیچ دولت و هیچ دارایی فیزیکی دیگری به چنین ارزشی دست پیدا کند. به همین دلیل بسیاری تصور می کنند که بیت کوین در واقع یک ترفند هرمی طراحی شده توسط گروهی از سرمایه داران هست تا بدین وسیله سرمایه خود را چندین و چند برابر کنند. باور هرمی بودن رمزارز بیت کوین به این دلیل غلط است که هیچ نهاد مرکزی ای بیت کوین را کنترل نمی کند که بخواهد یک سناریوی هرمی را بر آن سوار کرده و از آن سوء استفاده کند.

بیت کوین هیچ کاربردی در دنیای واقعی ندارد :
منتقدان دوست دارند ادعا کنند که بیت کوین در دنیای واقعی مفید نیست، یا اگر کاربرد دارد، بیشتر برای فعالیت‌های غیرقانونی مفید است. هیچ یک از این گفته‌ها درست نیست. بیت کوین سابقه‌ای طولانی به عنوان وسیله‌ای برای پرداخت به هر کسی در جهان دارد، همه این‌ها بدون بانک یا پردازشگر پرداخت قابل انجام است. و به طور فزاینده‌ای به عنوان یک پوشش طلا مانند در برابر تورم توسط سرمایه گذاران نهادی اصلی استفاده می‌شود.

نتیجه گیری :
شکی نیست که بیت کوین نیز مانند همۀ پدیده‌های نوظهور، موافقین و مخالفین خاص خود را دارد. در این میان افرادی هستند که در مورد دنیای رمزارز‌ها هیچ اطلاعاتی ندارند یا سطح اطلاعات آنان بسیار اندک است. این عدم آگاهی که بیشتر بر اثر نبود مطالعه لازم در مورد این موضوع به وجود می‌آید، از 2 جهت می‌تواند برای کاربران خطرآفرین باشد. اولین خطر این عدم آگاهی، به شکل کلاهبرداری‌های نوین گریبان‌گیر کاربران می‌شود و سرمایه آنها را به خطر می‌اندازد. خطر دیگری که در این زمینه وجود دارد، دریافت اطلاعات غلط از افراد کم‌سواد در این زمینه است که به مرور به رسوخ هزاران باور اشتباه در میان مردم منجر می‌شود و آنها را از ورود به صحنه باز می‌دارد.

لینک های مفید
بالا