ارز دیجیتال

تحلیل تکنیکال چیست؟

1401/06/14 0

تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال با استفاده از بررسی روند قیمت گذشته به پیش بینی روند آینده بازار ارز دیجیتال می پردازه. اساس کار در این روش کار با نمودارها و ابزارهای اون هستش. در واقع در این نوع تحلیل ارز دیجیتال تنها متغیری که برای پیش بینی و البته تصمیم گیری در مورد آینده وجود داره، قیمت و حجم معاملاته به این ترتیب که با استفاده از بررسی روند گذشته و الگوهای موجود در اون به پیش بینی رفتار آینده بازار و قیمت در آینده پرداخته میشه. 
از تحلیل تکنیکال که در بازارهای مالی سنتی مانند سهام و بورس کاربرد داره، میشه در بازار ارز دیجیتال هم استفاده کرد. تحلیلگر در این روش بر این اعتقاد هستش که رفتار مردم در مقابل اتفاقات مختلف در طول تاریخ یکسان هستش و به صورت یک الگوی تکرار شونده عمل میکنه. بر این اساس این انتظارات مردم از روند حرکتی قیمت هاست که جهت حرکت بازار رو در آینده مشخص می کنه، این تحلیل به نوعی مطالعه رفتار انسان ‌ها در بازارهای مالی محسوب میشه، رفتارهایی که با احساسات انسانی عجین شده و گاهی خودشو در قالب ترس و طمع در شرایط مختلف نشان میده. برای غلبه بر این ترس توصیه میکنیم که دوره آموزش پرایس اکشن را حتما بگذرانید یا اینکه خودتون اقدام به آموزش پرایس اکشن بکنین.

ریشه تحلیل تکنیکی به پژوهش های شخصی به نام چارلز داو برمی‌گردد.

تحلیل تکنیکال چیست؟

در تحلیل تکنیکال پارامترهای قیمت و حجم معاملات به عنوان ورودی استفاده میشن تا بتونیم درباره ی حرکات بازار که شامل ترس و طمع، روندها، بازگشت روندها و غیره هستش مطلع بشیم. تحلیلگران تکنیکال از تجربه و درک شخصی در پیش ‌بینی نهایی بهره می‌برن. البته توجه به این نکته حائز اهمیته که تحلیل ‌های تکنیکال معمولا وقتی اخبار مهم و جدید یا رویداد خاصی اتفاق نیوفته، به درستی جواب می‌ده. با وقوع تغییرات بزرگ امکان پیش‌ بینی به‌ صورت دقیق در بازار مالی بسیار مشکل هستش.
نکته قابل تامل دیگه در روند تحلیل تکنیکال توجه به این هستش که تحلیل تکنیکال در مقیاس های متوسط کاربرد بهتری داره. پیش بینی ثانیه به ثانیه بازار بسیار سخته اما استفاده از تحلیل های روزانه یا هفتگی می تونه موثرتر واقع بشه. همچنین پیش بینی بازار مالی در بازه ی زمانی طولانی مدت مثلا برای یک سال نیز استفاده چندانی نداره. آگاهی از اخبار و حوادث ارزهای دیجیتال خیلی مهم هست و لازمه که بروز باشید. برای اینکه بدونین اخبار روز رو از کجا بگیرین و هر خبری رو چطور تحلیل کنین لازم هست تا دوره آموزش تحلیل فاندامنتال رو بگذرونین.

اگر می‌خواهید همانند سرمایه‌گذاران با نگاهی منطقی‌ و مطمئن معاملات خود را انجام دهید، از طریق تحلیل تکنیکال این کار انجام پذیر است،که مطمئنا سودآوری و آسودگی خاطر بیشتری هم برای شما دارد. این موضوع در آموزش ارزهای دیجیتال همواره از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. تحلیل تکنیکال یک روش ساده برای سرمایه‌گذاری و تحلیل بازار است و کمک می‌کند رفتار و قیمت اوراق بهادار را با استفاده از نمودارهای قیمت پیش‌بینی کنیم.

می‌توان از ابزارهای ساده‌ای همچون نمودار به بررسی تغییرات قیمت یا نرخ پرداخت.

ابزار تحلیل تکنیکال

معرفی چند ابزار برای تحلیل تکنیکال:

برای تحلیل تکنیکال ابزارهای زیادی وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • خط روند
  • امواج الیوت
  • کندل استیک ژاپنی
  • چنگال اندروز
  • پرایس اکشن
  • الگوهای هارمونیک
  • فیبوناچی
  • اسیلاتورها و اندیکاتور 
  • چارت پترن

عرضه وتقاضا عنصر اصلی تحلیل تکنیکال است. تحلیل تکنیکال مطابق بررسی‌ قیمت‌های قبلی و کنونی  یک سهم یا دارایی انجام می‌گیرد و فرض میکنیم که روندهای قیمتی یک سهم اصلا تصادفی نیست. بر این اساس، تحلیل‌گرهای تکنیکال می‌توانند روندهای قیمتی آینده را با بررسی پیشینه‌ی قیمت یک سهم و  با استفاده از الگوهای تشکیل‌شده در نمودارهای قیمتی مربوط به آن، پیش‌بینی لازم را داشته باشند.

معایب تحلیل تکنیکال:

باید بدانیم که این نوع تحلیل، معایبی هم دارد. یکی از این معایب تحلیل اشتباه روند بازار میباشد،برای رسیدن به نتیجه نیاز به صبر و حوصله در بلند مدت داریم.

امکان دارد روی یک نمودار تفسیرهای متفاوت وجود داشته باشد، که ممکن است منجر به تاثیر پذیری و تصمیم گیری عجولانه و احساسی تحلیلگر شود.

مزایای تحلیل تکنیکال:

  • یادگیری آسان
  • انعطاف‌پذیری بالا
  • سرعت فرآیند تحلیل
  • نقاط ورود و خروج دقیق
  • استراتژی معاملاتی دقیق و خودکار

برای اطلاعات بیشتر به مقاله مزایا و معایب تحلیل تکنیکال مراجعه فرمایید.

کلام آخر

تحلیل تکنیکال در واقع روشی برای پیش بینی رفتار احتمالی نمودار از طریق داده های گذشته همچون قیمت و تغییرات آن، حجم معاملات و … را تحلیل تکنیکال (Technical Analysis) می‌گویند. این نوع تحلیل تفاوت هایی با تحلیل بنیادی دارد هرچند استفاده از آن در کنار تحلیل بنیادی به سرمایه گذاری بهتر سرمایه گذاران کمک میکند. در تحلیل تکنیکال ابزارها و روش هایی وجود دارد که لازمه استفاده از آن در تحلیلها دانستن این ابزارها و روشها است.

بالا