زمانی حرف از زبانهای طراحی سایت زده میشد همه به یاد HTML میافتادند، زبانی عمومی که تقریباً در همه سایتها به کار رفته بود. اما امروزه زبانهای برنامهنویسی سایت متنوعی وجود دارد که توسعهدهندگان وب از آنها کمک میگیرند. البته HTML هنوز محبوبیت بالایی در بین برنامه نویسان وب دارد، اما زبانهای پیشرفتهتری مثل جاوا، جاوا اسکریپت، C# و... امکانات حرفهایتری را برای سایتها فراهم کردهاند. این تنوع، انتخاب یکی از آنها برای یادگیری یا استفاده برای طراحی سایت اختصاصی کسبوکارها را سخت کرده است.
برنامه نویسی وب شامل چه بخش هایی می باشد؟
قسمت برنامه نویسی وب را می توان به طور خلاصه به ۲ بخش کلاینت (client side) و سرور (server side) طبقه بندی کرد.
(client side) به برنامه نویسی مربوط به دسترسی به داده های کاربران و ارائه اطلاعات نیاز دارد. همچنین باید اطمینان حاصل شود که افزونه های کافی برای غنی سازی تجربه کاربر در یک رابط کاربر گرافیکی، از جمله اقدامات امنیتی وجود دارد.
برای بهبود تجربه کاربر و قابلیت های مرتبط با آن در سمت کلاینت، معمولاً از JavaScript استفاده می شود. این یک پلت فرم عالی در سمت کلاینت برای طراحی و اجرای برنامه های وب است.
HTML5 و CSS3 از بیشتر عملکردهای کلاینت پشتیبانی می کنند که توسط چهارچوب برنامه های دیگر ارائه شده است.
(Server Side) بیشتر به برنامهنویسی مربوط به امنیت و بازیابی داده ها سروکار دارد. به عبارتی می توان گفت به آن چیزی که در پشت صحنه اتفاق میافتد گفته می شود.
قدم اول در طراحی سایت، انتخاب زبان مناسب برای برنامه نویسی وب سایت است. به صورت کلی، دو نوع گرایش برنامه نویسی تحت وب وجود دارد:
برنامه نویسی سمت کاربر، برای بارگذاری صفحات سایت به سرور نیاز ندارد و می توان از طریق یک ویرایشگر متن مانند notpad صفحات سایت را ایجاد کرد. برنامه نویسی سمت کاربر تنها برای سایت های استاتیک مناسب است.
زبان برنامه نویسی HTML مخفف عبارت HyperText Markup Language به معنی زبان نشانه گذاری فرامتنی است که در ایجاد صفحات وب به کار گرفته می شود. زبان HTML، جزء جدایی ناپذیر برنامه نویسی تحت وب است و برای ایجاد ساختار اولیه سایت و پیکر بندی صفحات از این زبان استفاده می شود. در حقیقت HTML یک زبان برنامه نویسی نیست بلکه زبانی برای نشانه گذاری عناصر صفحات وب است.
زبان برنامه نویسی CSS مخفف عبارت Cascading Style Sheets به معنی الگوهای آبشاری است. زبان CSS مکمل زبان HTML است و برای بهبود ظاهر سایت از آن استفاده می شود. در حقیقت زبان CSS به کدهای HTML سایت شکل و زیبایی می دهد. به طور مثال رنگ نوشته های سایت، سایز نوشته ها، حالت تصاویر و... را به وسیله CSS می توان تغییر داد.
جاوا اسکریپت از معروف ترین و پر کاربردترین زبان های برنامه نویسی است که برای تعاملی کردن صفحات وب استفاده می شود. در حقیقت پویایی صفحات وب در دستان زبان جاوا اسکریپت است و می تواند در بین عناصر سایت قرار بگیرد و عناصر مورد نظر را تحت کنترل خود بگیرد.
نتیجه گیری:
برای انتخاب مناسب ترین زبان از بین زبان های برنامه نویسی طراحی سایت باید به فاکتورهای زیادی توجه داشته باشید که مهم ترین آنها علاقه، میزان منابع موجود برای یادگیری و تقاضا در بازار هستند. اکثر افراد علاقمند به طراحی سایت کار خود را HTML، CSS و جاوا اسکریپت شروع می کنند و بعدها با استفاده از فریمورک ها به سمت حوزه های تخصصی کشیده می شوند. این شما هستید که باید بر اساس اولویت بندی مواردی که ذهن شما را درگیر کرده اند، یک انتخاب مناسب انجام دهید. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم که مطالعه این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. در صورت داشتن هرگونه سوال، درخواست و نیاز به راهنمایی، می توانید با ثبت نظر خود، با ما وارد ارتباط شوید تا هر چه زودتر به شما پاسخ دهیم.